perjantai 12. huhtikuuta 2013

Keep it simple!

Morjes!

Nyt alkaa puukkoprojekti pikkuhiljaa lähestyä tämän puukon osalta loppuaan, vaikkakin maanantaina vielä teen viimeiset kikkailut.

   Aluksi tehtiin pikilanka, eli otettiin syli pellavalankaa, purettiin 10cm matkalta, ohennettiin lankojen päitä, punottiin takaisin tasaisesti ohuenevaksi langaksi, piettiin(siis ei pidetty vaan piettiin) päät, kiinnitettiin neulat langan molempiin päihin ja lopuksi piettiin koko lanka. Viimeiseksi silaukseksi vielä laitoimme kynttilävahaa päälle, jotta lanka luistaisi paremmin ommeltaessa, kuulemma hautakynttilä toimii parhaiten tässä jostain syystä.
Tuppi päivän kuivattelun jälkeen, huomaa puukko, joka on suojattu
tuorekelmulla.
    Sitten valittiin nahka ja laitettiin se likoamaan, päällystettiin puukonterä vaseliinilla suojaamaan sitä nahkan suoloilta ja kosteudelta näin ehkäisten ruostumisen. Kun nahka oli lionnut, leikattiin siihen "suulle" semmoinen viiste, että sen saa pyöristettyä nätiksi. Ja sitten ei muuta kun ompelemaan!

   Tupesta tein todella yksinkertaisen ja koruttoman, keep it simple!


Tupen taakse sauman viereen lyötiin nimikirjaimet ja
tekovuoden kaksi viimeistä numeroa.

On se sitten nättiä, alun langan kanssa painiskelun jälkeen, kun homma oikein lähti luistamaan. On se hieno materiaali tuo nahka!

Close-up saumasta ja pikilangasta.
Kiitoksia kun jaksoit lukea ja seurata, kommenttia mielelläni otan vastaan!
Kahlaillaan!

7 kommenttia:

  1. Upea tuli ja vaikkei mitään ihmeellisimpiä koristuksia ollutkaan:)

    VastaaPoista
  2. topi kirjotahhan lissää blogia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentista ja tosiaan kohta alkaa uusi puukkoprojekti, jota voisin tänne dokumentoida. Alkuloma on lomailtu ja kohta ruetaan taas hommiin.

      Poista
  3. Teetkö tilauksesta puukkoo? :) ja jos teet niin millä hintaa? t:mahdollisesti kiinnostunut. :p

    VastaaPoista
  4. Teenhän minä. Jos puukko onnistuu niin, etten siitä virheitä löydä, niin laskutan siitä noin 200€. Hinta tietysti elää materiaalivalintojen ja työn pituuden mukaan. Nyt koulun alettua en kerkeä puukkoa täysipäiväisesti tekemään, joten aikaa valmistumiseen täytyy varata se puoli vuotta, että voin tehdä sen rauhassa, ns. löysin rantein. Kiire+taide ei ole hyvä yhdistelmä.(: Otahhan yhteyttä esim. sähköpostitse osoitteeseen remestopi(at)gmail.com niin voimme suunnitella puukkoa yhdessä. (:

    Topi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietysti täytyy muistaa, että eivät ammattilaisetkaan virheetöntä puukkoa ole koskaan tehneet. Joten se hinta putoaa hieman melko varmasti, kun on vielä oppimisprosessi käynnissä.

      Topi

      Poista